Diensten

U heeft geen makelaar nodig indien ...

U zelf alle regels en wetten kent m.b.t. de verkoop van een huis en het opstellen van documenten 
Kent u het postinterventiedossier van uw woning ? Weet u dat u een electriciteitsattest nodig heeft ? Kent u de energie audit ? Bodemattest, vergunningen, opties, stedebouwkundige attesten, … regels en wetten veranderen voortdurend.

Als erkend makelaar worden de mensen van IMMOVATIEF voortdurend bijgeschoold om hiervan op de hoogte te zijn. Het is belangrijk dat elke stap in de verkoop verloopt volgens de regels. Zoniet kan de verkoop ongeldig worden verklaard of kunnen hoge boetes of zelfs rechtszaken volgen.

 

U zelf kan achterhalen of mogelijke kopers over voldoende financiële middelen beschikken
Vaak 'beweren' mensen dat ze uw woning gaan kopen. Maar... heeft u iets op papier ? En wat indien zij later " beweren " geen lening te krijgen ? U riskeert hierdoor de verkoop te blokkeren gedurende maanden om dan van vooraf aan te moeten herbeginnen.

Door een aantal voorwaarden in te bouwen in de compromis (met eventuele boetes), door de compromis binnen 10 dagen na het bod te tekenen en door de financiële sterkte van een kandidaat koper te checken kan IMMOVATIEF deze problemen grotendeels vermijden.

Daarnaast blijven we andere geïnteresseerden telefonisch informatie verschaffen en leggen we een lijst aan van deze mensen die dan snel gecontacteerd kunnen worden indien de initiële verkoop toch niet zou doorgaan.

 

U zelf massa's geld investeert in publiciteit op diverse websites en diverse dag-en weekbladen
Publiciteit maken kost erg veel geld. Uw eigendom op een mooie doch correcte manier presenteren is één van de kerntaken van IMMOVATIEF. Hiervoor wordt geen moeite gespaard. Afhankelijk van het goed en de ligging doen wij ondermeer beroep op de websites Immoweb, Vlan, Hebbes, Spotter, Immobelgica, … en de geschreven pers van de Streekkrant, de Zondag, Passe-Partout, …

Maar er is meer ! Potentiële kopers komen bij ons terecht in onze databank. Op die manier kunnen wij deze mensen contacteren indien uw woning voldoet aan hun criteria.
Mensen die uw woning bezocht hebben worden ook steeds nagebeld om te kijken of hun interesse oprecht is en of ze eventueel aan een bod denken. Niet alleen weten we op die manier of er een echte kandidaatkoper tussen zit, tegelijk achterhalen we eveneens wat de mensen echt denken van uw woning en kan er eventueel ingegrepen worden.

 

U beschikbaar bent voor mogelijke kopers die bellen of willen bezoeken op alle mogelijke uren van de dag
's Morgens vroeg, 's avonds laat, op zaterdag, zon- en feestdagen m.a.w. op elk moment kunnen mogelijke kopers u bellen of onverwacht voor uw deur staan. Bent u er zeker van dat u op elk moment een professionele en vriendelijke uitleg en/of rondleiding kan geven ? Ook wanneer een bezoeker uw woning compleet afkraakt ?

Daarbij komt dat u deze bezoekers amper kent en u dus wildvreemden moet toelaten in uw eigendom. Of wat denkt u van 3 personen die tegelijk uw huis bezoeken en verdwijnen in alle kamers ?

Wij van IMMOVATIEF verlossen u van al deze kwalen.

Ten eerste treden wij op als buffer : mensen moeten bij ons naam, adres en telefoonnummer achterlaten. Reeds aan de telefoon krijgen zij van ons een vriendelijke en professionele voorstelling van uw woning.

Ten tweede gaan wij u steeds vooraf verwittigen van een bezoek. Op die manier kan u uw woning ook " klaarmaken " voor een bezoek : opruimen, gras maaien, kostbare zaken in veiligheid brengen, ...

Daarnaast zijn wij ook getraind om uw woning commercieel doch neutraal te presenteren. Aangezien wij geen emotionele binding hebben met uw woning worden wij ook niet getroffen door kritiek.

Na een bezoek wordt steeds (mondeling of telefonisch) gepeild naar de werkelijke interesse en daarbij ook heel wat nuttige informatie verzameld.

 

U zelf kan instaan voor alle administratieve rompslomp
Borden plaatsen, advertenties plaatsen, vergunningen, bodpapier, verkoopscompromis opstellen, contact met de notaris, informatie inwinnen bij de gemeente, ... zoals je merkt komt er heel wat papierwerk kijken bij de verkoop van uw eigendom.

Al deze administratie nemen wij graag van u over. Door onze ervaring is het voor ons iets makkelijker om onze weg te vinden in dit kluwen.

 

U zelf in staat bent de marktwaarde van uw woning / appartement / bouwgrond te bepalen
De juiste verkoopprijs van uw woning bepalen is van levensbelang. Dit bepaalt immers of u de juiste mensen zal aantrekken op uw advertenties. Uw woning te duur aanbieden houdt immers het risico in dat uw bezoekers teleurgesteld gaan zijn omdat hun verwachtingen hoger lagen.

Een correcte prijs bepaalt of u uw woning kan verkopen op een redelijke termijn. Deze prijs houdt niet alleen rekening met het grondoppervlak, het aantal m² bewoonbaar, de ligging, … maar ook met de gebruikte (kwaliteits-)materialen, de markt, de rentevoet, het aanbod in de buurt, de bouwstijl, ...

IMMOVATIEF maakt dan ook een heuse studie om te komen tot de waarde van uw woning. Deze waardebepaling bieden wij u volledig gratis aan.

 

U zelf in staat bent te onderhandelen over de prijs met kandidaat kopers en hierbij beschikt over de juiste documenten
Weet u hoe een bodformulier er moet uitzien ? En een compromis ? Onderhandelen over de prijs is een job apart. Vaak wil u het bod van de koper omhoog krijgen doch u laat niet graag in uw kaarten kijken.

Als uw makelaar plaatsen wij ons tussen koper en verkoper en trachten wij te komen tot een prijs die voor beide partijen aanvaardbaar is.

Ook hebben wij steeds de nodige documenten op zak zodat geïnteresseerden meteen een bod kunnen doen op papier (en u niet in de waan laten dat ze oprecht interesse hebben terwijl ze nooit nog iets van zich laten horen).
u zelf weet waarop mogelijke kopers letten bij de aankoop van een woning
Kleine defecten, spinnenwebben, rommelige kamers, een slecht onderhouden tuin, vieze geuren,... het zijn allemaal zaken die de verkoopbaarheid van uw woning doen dalen.

Vanuit onze ervaring geven wij u graag enkele tips die uw woning (en de verkoop) ten goede komen : een kleine investering kan immers leiden tot een grote meerwaarde achteraf.

 

U in staat bent de noden van kopers te achterhalen en uw woning op de gepaste manier te presenteren
Tijdens een rondleiding kan u de gekste vragen krijgen van mogelijke kopers. "Is dit een draagmuur?", "Mag ik hier iets bijbouwen?", "Wat is de maximale bouwdiepte?", "Zijn hier verkavelingsvoorschriften geldig?"
Niet of fout antwoorden kan grote gevolgen hebben.

Aangezien wij dagelijks dergelijke vragen krijgen weten we ook hoe hiermee om te springen.

Voorts weten wij vaak vooraf wat belangrijk is voor de kopers en kunnen we onze rondleiding hierop afstemmen.

Onze degelijke en betrouwbare uitstraling kan van een "kijker" een "koper" maken!

Indien u bovenstaande zaken allemaal de baas kan, heeft u ons niet nodig. In alle andere gevallen staat IMMOVATIEF graag ten dienste van u.

Delen op

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons